RESINEX nettsiden bruker cookies og lignende teknologier for bedre å forstå hvilke produkter som er av interesse, slik at vi personlig kan gi deg mer detaljert informasjon. Ved å bruke RESINEX nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler Lære mer om informasjonskapsler og hvordan håndtere dem
Total Petrochemicals

Total Petrochemicals

TOTAL, en av de ledende oljeselskapene, er en fusjon mellom to franske selskaper (Elf og Ato) og det belgiske selskapet PetroFina.

Totak Petrochemicals-avdelingen er aktive innen basekjemikalier, (etylen, polypropylen og styren) og forbruker polymere (polyetylen polypropylen og polystyren), som er avledet fra basekjemikaliene.

Total Petrochemicals har over 10 milliarder € i omstening, og rundt 6000 ansatte.

Total Petrochemicals' aktiviteter er inndelt i tre avdelinger:

  • Basekjemikalier (olefiner, C4-kutt og aromatiske forbindelser)
  • Polyolefiner (polyetylen, polypropylen, Lumicene)
  • Styrener (styren, polystyren)

Total Petrochemicals bruker hydrokarbonderivater (nafta, butan og destillater), hovedsakelig produsert av Total Group-produksjonen av plast.

Total Petrochemicals har 21 produksjonsanlegg i Europa, USA, Asia og Midtøsten. Total Petrochemicals’ hovedproduksjonsanlegg i Europa er i Antwerpen og Feluy i Belgia. Feluy er det største integrerte polypropylenproduksjonsanlegget i Europa med 1,2 millioner tonn.

Total Petrochemicals har seks utviklings- og forskningsentre og polymere fornyes og oppdaters stadig.

Total Petrochemicals deltar i Futerro-prosjektet, som produserer PLA av biomasse.

I 2011 lanserte Total Petrochemicals sin Lumicene-serie, en portefølje med PE og PP-produkter basert på organometallkatalysatorteknologi med utmerket transparens.