RESINEX nettsiden bruker cookies og lignende teknologier for bedre å forstå hvilke produkter som er av interesse, slik at vi personlig kan gi deg mer detaljert informasjon. Ved å bruke RESINEX nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler Lære mer om informasjonskapsler og hvordan håndtere dem
Sumitomo

Sumitomo Chemical Europe

Sumitomo Chemical Europe er en del av det Japan-baserte Sumitomo Group, grunnlagt i 1913, og som driver med produksjon av kunstgjødsel.

Sumitomo Group har over 100 anlegg rundt om i verden og er tilstedeværende i fem hovedsektorer:

  • Grunnleggende kjemikalier
  • Petrokjemikalier
  • IR-relaterte kjemikalier
  • Helse- og avlingsvitenskap
  • Legemidler

Innen petrokjemikalier er Sumitomo et ledende selskap i Asia, som produserer og selger polyetylen, polypropylene, gummi og konstruksjonsplast.

RESINEX samarbeider med Sumitomo Chemical Europe for salg av deres polyetyken og polypropylen i enkelte land i Europa fra de første dagene etter oppstarten av det nye samarbeidsprosjektet Petro Rabigh i Saudi Arabia.

Dette prosjektsamarbeidet mellom Saudi Aramco og Sumitomo representerer en integrert oljeraffinering- og petrokjemisk drift med en total investering på 9,8 milliarder dollar, inkludert produksjonen av polyetylen (LLDPE C4, HDPE) og polypropylen (PP-homo- og kopolymer). Petro Rabigh omdanner etangass med sin førsteklasses ethanmolekylknuser til 1,3 millioner tonn med C2/etylen i året.

RESINEX og Sumitomo Chemical Europe har et langvarig partnerskap innen salg av SUMITOMO LLDPE C4, HDPE og SUMITOMO Polypropylen i Spania, Portugal og Østeuropa.