RESINEX nettsiden bruker cookies og lignende teknologier for bedre å forstå hvilke produkter som er av interesse, slik at vi personlig kan gi deg mer detaljert informasjon. Ved å bruke RESINEX nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler Lære mer om informasjonskapsler og hvordan håndtere dem
Sabic IP

Sabic Innovative Plastics

Sabic IP kan spores tilbake til Thomas Edison i 1878, med dannelsen av Electric Light Company. I 1892 ble dette fusjonert med Houston Electric Company og General Electric Company (GE) ble opprettet.

General Electric var en stor aktør i oppdagelsen av nye polymere på 1900-tallet, med materialer som fenolharpiks i 1910. Allerede i 1930 opprettet GE en polymer-avdeling.

I 1953, sammen uken som Bayer hevder det samme, oppdaget Dr Daniel Fox polykarbonatharpiks, og dette ble markdsført som Lexan fra og med 1958. PPO (Noryl) var det neste i 1956 og i løpet av årene har flere konstruksjons- og spesialitetsharpikser blitt laget og lagt til i porteføljen. Disse inkluderer Ultem og Xenoy. Selv om det nå eies av Sabic, er denne oppdagelses- og forskningskulturen fortsatt veldig tydelig. Nye klasser og nye bruksområder er fortsatt hovedfokuset for Sabic.

GE solgte plastavdelingen til Sabic i 2007 for 11,6 milliarder dollar.

Sabic (Saudi Basic Industries Corporation) er i dag aktive i over 40 land, og har en global arbeidsstyrke på over 40000 med aktiva for 88 milliarder dollar.

I tillegg til Sabic IP, har Sabic også Sabic Polyolefins, som er den tredje største produsenten polyetylen og den fjerde største produsenten av polypropylen i verden.

Sabic Innovative Plastics har idag 10 store produktfamilier, disse inkluderer Lexan, Noryl, Valox, Cycolac, Ultem, Siltem, Extem, Xenoy, Xylex og Geloy. Disse utfylles av den fullstendige serien med LNP-harpiksene: Colorcomp, LNP Faradex, Konduit, Lubricomp, Lubriloy, Statkon, Statloy Thermocomp og Verton.

Det finnes flere titusenvis av forskjellige klasser, farger og tilsetningspakker i Sabic IP- porteføljen. Vår ekspertise sammen med Sabic Innovative Plastics kan hjelpe deg å velge den riktige klassen for ditt bruksområde.

Sabic Innovative Plastics (Sabic IP) har i senere år åpnet for et nytt Ultem-anlegg i Spania, med en kapasitet på 18000 tonn og et nytt polykarbonatanlegg i Saudi Arabia med en kapasitet på 250 000 tonn. Dette gir Sabic IP en kapasitet på over 750 000 tonn i bare polykarbonat. Det eksisterer planer for flere anlegg i de kommende årene.

Resinex UK limited og Sabic IP (Tidligere GE Plastics) har samarbeidet tett siden 1986. Resinex er i dag den eneste autoriserte, offisielle distributøren av Sabic IP-produkter i Storbritannia og Irland. Denne alliansen gir full støtte for Sabic IP gjennom Resinex' tilførselskanal. Vi kan levere all samsvarsdata, sertifisering og kommersiell informasjon raskt og effektivt sammen med teknisk støtte fra Sabic IP direkte.

Sabic IP har moderne forsknings- og utviklingsanlegg på flere steder rundt om i verden. Resinex samarbeider tett med nøkkelpersonell innen Sabic IP i europa. Vi kan bruke dette samarbeidet til å hjelpe med verktøy- og deledesign, samt anbefaling av materiale

Sabic Innovative Plastics (Sabic IP) er også svært bevisst på sitt globale karbonavtrykk, og arbeider med å redusere energi- og vannforbruk, og karbonintensiteten. Det er alltid en prioritet å se etter innovative og bærekraftige materialer.