RESINEX nettsiden bruker cookies og lignende teknologier for bedre å forstå hvilke produkter som er av interesse, slik at vi personlig kan gi deg mer detaljert informasjon. Ved å bruke RESINEX nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler Lære mer om informasjonskapsler og hvordan håndtere dem

Braskem, et brasiliansk petromkjemisk selskap, er det største polymerprodusenten på det amerikanske kontinentet, spesielt i Brasil og Mexico, og med en økende aktivitet i USA. Nylige overtakelser og grønnfeltprosjekter har økt deres totale polymerproduksjon til over 7 millioner tonn, hovedsakelig dominert av PE (LD, LLD, EVA), PP og PVC.

Braskem er 51 % eid av Odebrecht-familien og 49 % av Petrobras, den brasilianske nasjonale oljeprodusenten, noe som sikrer en god tilførsel av råmaterialeprodukter.

Etter kjøpet av Sunoco PP-fabrikkene i USA, kjøpte Braskem DOW- polypropylenmidlene i USA og Europa i 2011. På denne måten etablerte de et fotfeste på det europeiske kontinentet.

Braskem driver 35 produksjonsanlegg i Brasil, USA og Tyskland, med en total kapasitet på over 16 millioner tonn produkter, noe som gjør Braskemtil en stor global aktør innen polypropylen, polyetylen, PVC og kjemiprodukter. Braskem har rundt 7500 ansatte, og en årlig omsetning på 24 milliarder USD.

Bioplast

Braskem er det første selskapet som begynte å produsere på en verdensskalaenhet BIO-PE. Dette materialet er laget av sukkerrrør. Dette materialet oppfører seg som normal HDPE, men er laget av fornybare kilder. I 2014 kommer Braskem til å begynne å produsere BIO-PP, avleder fra samme kilde.

Bærekraftighet og global tilstedeværelse står høyt på Braskems agenda og flere investeringer vil finne sted i fremtiden.