Introduksjonen av disse metallkationene gir SURLYN™-ionomerer en rekke spesielle egenskaper som skiller seg ut. SURLYN™ ionomerplast-familien oppnås ved delvis nøytralisering av en syre co-polymer med et metallsalt.
Generell info
Med andre ord er NUCREL™ forløperen eller "basepolymer" som brukes til å produsere SURLYN™-ionomere.
- Enestående stivhet, klarhet og glans
- Utmerket motstand mot olje, fett og kjemikalier
- Lav forseglingsinitieringstemperatur
- Svært bredt tetningstemperatur vindu
- Enestående termoformbarhet
- Utmerket tetning gjennom forurensning
- God vedheft av aluminiumsfolie
- Kjøtt/protein vedheft
- Høy krympeevne
- Høy punkterings- og ripebestandighet
SURLYN™ ionomere Har vært mye brukt i en rekke mat- og non-food-applikasjoner som
- Flow-wrap emballasje
- Kornforinger
- Medisinsk formingsnett
- Kjøttemballasje
- Vakuum skin emballasje (VSP)
- Krympeposer (BSB)
- Detaljhandels folie og stretchemballasje
Videre er SURLYN™ ionomerer egnet for ulike prosesseringsmetoder som f.eks.
- Blåst og støpt filmer
- Ekstrusjonsbelegging
- Laminering
De mest populære SURLYN™-karakterene er
- SURLYN™ 1601 og SURLYN™ 1652 som varmeforseglingslag gir kjøtt vedheft/-affinitet, god forsegling gjennom forurensning, forbedrer formingsegenskaper og forbedrer krymping for påføring som HFFS, VSP, BSB, for emballasje av bearbeidet kjøtt og ost, og for kornforinger.
- SURLYN™ 1652 og/eller SURLYN™ 1605 som et forseglingslag gir direkte binding til aluminiumsfolie, olje, fett og alkoholbarriere, samt god motstand mot riper og slitasje i poser, pinnepakker og komposittbokser for supper, snacks, pulverkaffe, potetgull og pharma-emballasje.
- SURLYN™ 1705 og/eller SURLYN™ 1857 for vedheft eller forsegling på glass og keramikk i yoghurt-, dessert- og påleggspakninger.