RESINEX nettsiden bruker cookies og lignende teknologier for bedre å forstå hvilke produkter som er av interesse, slik at vi personlig kan gi deg mer detaljert informasjon. Ved å bruke RESINEX nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler Lære mer om informasjonskapsler og hvordan håndtere dem

PVDF - Polyvinylidenfluorid

PVDF (polyvinylidenfluoride eller polyvinylidendifluorid) er en spesiell termoplastfluorpolymer som er svært inaktiv. PVDF fremstilles ved polymersering av vinylidendifluorid.

PVDF -harpikser tilbys som pellets for enkel bearbeiding i plastblanding, støping og ekstrudering, som standard termoplastpolymere, og som fint pulver for å lage oppløsninger, tilsetningsstoffer og for rotostøping.

Deler som produseres av PVDF ved sprøytestøping eller ekstrudering brukes ofte for å håndtere aggressive kjemikalier iver lengre tidsperioder. PVDF er kjemisk resistant mot halogener (klorin, brom, fluor, jod) og sterke syrer, selv ved høye temperaturer. Som ledningsbekledning kan PVDF-harpisk brukes ved arbeidstemperaturer opp til 175 °C med innebygde flammehemmende egenskaper.

PVDFs kjemiske formel.

Arkema er den største PVDF-produsenten i verden. Produksjonsanleggene ligger i USA, Frankrike og Kina. Arkema produserer både homopolymer- og kopolymerklasser under merkene Kynar® og Kynar Flex®.

Kynar® polyvinylidenfluorid (PVDF)-produksjonen startet i 1965 for å oppfylle behov innen kjemisk håndtering, ledningsisolasjon og bekledning, Kynar® PVDF har vokst til å bli det foretrukne materialet for mange krevende bruksområder.

Kynar Flex® PVDF ble kommersialisert på 80-tallet, som et materiale med lignende ytelsesegenskaper som Kynar®, men med økt fleksibilitet for å oppfylle nye bruksbehov.

PVDFs hovedegenskaper

  • Enkel bearbeiding som standard termoplastpolymer
  • God kjemisk resistans, selv ved høye temperaturer
  • Innebygd flammehemming
  • Eksepsjonell UV- og strålingsstabilitet
  • Veldig lav mikrobiologisk festing
  • Slitasjeresistans

De ovennevnte egenskapene gjør det mulig å bruke PVDF på følgende bruksområder:

  • Sprøytestøping: PVDF er egnet for å lage deler som brukes i de kjemiske og nuklære industriene, samt legemiddel-, mat- og drikkevareindustrien, og elektrisitets- og bilindustrien.
  • Rørsystem: PVDF brukes i enkeltlags- og flerlagskonstruksjoner på bruksområder som legemidler, drikkevarer, kjemikalie- og drivstoffhåndtering.
  • Belegg: PVDF er en eksepsjonell harpiks for en rekke belegg. Forskjellige klasser kan brukes til dispergerings-, oppløsnings- og spraybeleggingsmetoder. De resulterende finishene er egnet for bruksområder som arkitektur, bilbransjen, industrien, legemiddelindustrien og på halvledende bruksområder.
  • Hjelpemidler for polymerbearbeiding: PVDF -baserte tilsetningsstoffer designet for å hjelpe i ekstruderingsprosessene til termosplastharpikser. PVDF PPA kan brukes i blåst film, støpefilm, formblåsing, lednings- og kabelbekledning, rør- og tubeekstrudering og ekstruderte fiberprosesser.
Vi tilbyr: