RESINEX nettsiden bruker cookies og lignende teknologier for bedre å forstå hvilke produkter som er av interesse, slik at vi personlig kan gi deg mer detaljert informasjon. Ved å bruke RESINEX nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler Lære mer om informasjonskapsler og hvordan håndtere dem

PC-polykarbonat

Polykarbonat (PC) har en unik kombinasjon av hardhet, optisk transparens, stivhet og styrke. PC utviser også utmerkede elekstriske egenskaper. Polykarbonat er amorf og transparent.

Polykarbonat-harpiks produseres hovedsakelig via en polykondenseringsreaksjon, laget av Bayer Material Science og GE Plastics (i dag Sabic Innovative Plastics), som involverer reaksjonen av BPA (bis-fenol A) med fosgen (COCl2). Polykarbonatets (PC) smeltefaseprosesser ble utviklet på 1990-tallet.

Polykarbonatets kjemiske formler.

Polykarbonat er en av de meste transparente polymerene.Samtidig kan PC sammensettes til forskjellige farger, fra transparente nyanser til solide farger for dekklakk. Polykarbonatets estetikk er på det høyeste nivået innen serien med tekniske polymere.

Den molekylære kjedevekten til PC kan designes i løpet av polymerisering for å gi polykarbonatet mange forskjellige smelteflythastigheter (MFR eller MFI). Smelteflythastigheten til PC spenner vanligvis fra 3 til 80 g/10 min. Polykarbonat er egnet for både sprøytestøping og ekstrudering. Polykarbonat er også egnet for ekstruderingsformblåsing.

Polykarbonat kan produseres med mange forskjellige produktfunksjoner inkludert: ny miljøbevisst flammehemmingsteknologi, ripebestandighet, hardhet, varmebestandighetm værbestandighet, biokompatibilitet, optisk kvalitet og overholdelse av de strenge FDA- og USP-kravene.

Polykarbonat har overlegen UV-stabilitet og denne kan forbedres ytterligere ved å tilføre UV-stabilisatorer. Andre tilsetningsstoffer kan være varmeforsterkere eller tilsetningsstoffer som forbedrer ESCR (miljømessig spenningssprekking). PC kan fylles med glassfiber for å øke stivheten ytterligere.

Typiske bruksområder for polykarbnat inkluderer:

  • Bil: Hovedlys, sikkerhetsvinduer
  • Ark + profil: Tak og vinduer, hærverkssikre bruksområder
  • Elektrisitet: plugger, kontakter, målere, sikkerhet, trygghet
  • Husholdningsapparater: blenderboller, mikrobølgeovndører
  • Forbrukervarer og husholdningsartikler: sjokoladeformer
  • Sikkerhetsenheter: ernebriller, hjelmer
  • Medisinsk: dialysatorhus
  • Belysning: lampekupler, spredere, trafikklys
  • CDer: CD-ROM, CD-opptaksbar, DVD
Vi tilbyr: